Tippek a tökéletes kanapé kiválasztásához

A konyhán kívül a nappaliban töltjük a legtöbb időt. Itt gyűlik össze a család a hétvégéken, itt nézünk közösen filmet a barátainkkal. Emiatt fontos, hogy a szoba praktikusan és kényelmesen legyen berendezve. Ami legfontosabb, hogy vendégeinknek kényelmes ülőhelyet tudjuk kínálni, hogy ők is otthon érezhessék magukat. Válasszunk tehát okosan kanapét, hogy az elég nagy, kényelmes és odaillő legyen. Mivel ez elég jelentős beruházás, ezért jobb ha szem előtt tartunk néhány irányelvet, mikor dönteni készülünk.

– Ha tudjuk, hogy sokat fogunk a kanapén heverészni, akkor mindenképp mélyebb típust válasszunk, amiről biztosan nem esünk le, még ha el is szundítunk.

– Mélyebb ülőfelületre akkor is szükség lehet, ha az egyik családtag nagyon magas, hiszen fontos, hogy mindenkinek kényelmes legyen.

– Amennyiben nem heverészés céljából keresünk kanapét, hanem inkább egy kényelmes beszélgető sarkot szeretnénk kialakítani, válasszunk kisebb (2 személyes) modellt. Ezt később kiegészíthetjük két-három kényelmes fotellal vagy székkel, hogy a beszélgetőpartnerek ne egymás mellett üljenek, hanem félkörbe/körbe.

– Győződjünk meg arról, mekkora lehet maximum a kanapé, hogy biztosan beférjen otthonunkba. Pontosan mérjük le, milyen szélesek az ajtónyílások, a lépcső, a lépcsőforduló, stb.

– Figyeljünk arra, hogy praktikus legyen, főleg ha kisgyermek vagy valamilyen háziállat van a lakásban. Ilyenkor jobb lehúzható, mosható huzatos kanapét választani, amit könnyű tisztán tartani.

– Amikor már megtaláltuk a tökéletes kanapét, jön a következő probléma a színválasztás. Ha a visszafogottabb stílust kedveljük és szeretnénk ha a kanapé sokáig jól használható legyen, válasszunk semleges színt (bézst, szürkét, vagy feketét). Ezt bármikor kiegészíthetjük színes párnákkal, vagy plédekkel. Amennyiben pedig szeretjük a színeket, és még a legmerészebbektől sem riadunk vissza, nyugodtan legyen a kanapénk több színű vagy mintás.

Nappali

Szófa

Színes kanapé

One thought on “Tippek a tökéletes kanapé kiválasztásához

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.