Meleg fürdőszoba még a legnagyobb hidegben is!

Ha kilép a kádból, szinte lefagy a lába? Szeretné törölközőjét mindig szárazon használni? Nem tudja, hogyan varázsolhat percek alatt meleget a fürdőszobájába? Mi eláruljuk!

A fürdőszoba fűtésére érdemes külön figyelmet fordítani, mivel sok energiát és pénzt spórolhat. Minek fűtene ott is egész nap, ha összesen csupán 1 vagy 2 órát tölt ott egy nap? Felesleges.
Főleg kis alapterületű fürdőszobáknál bőven elegendő, ha csupán fürdés előtt néhány perccel kezd el fűteni. Vannak olyan alternatív fűtő berendezések, amelyeket direkt emiatt találtak ki. Ilyen volt régen a csúnya narancssárga/piros hősugárzó, mely szinte minden otthon kötelező kiegészítője volt. Ezzel szemben ma már rengeteg stílusú, színű, és kialakítású fűtési megoldás közül válogathat:

A legelterjedtebbek még ma is a hősugárzók, amik, mint már említettük sokat változtak küllemükben az elmúlt években. Egyszerűen felszerelhetőek a falra, vagy tarthatóak egy polcon is. Nagyon gyorsan fel tudnak melegíteni egy kis fürdőt, ugyanakkor az a baj velük, hogy túl is fűthetik a helyiséget.
Hősugárzó

Sokan használnak hő lámpákat, melyek egyszerre adnak fényt és hőt is. Általában a tükör mellé vagy fölé szokták rakni, így még praktikusabbak. De létezik plafonra szerelhető verziója is, melyben egy ventilátor segít a szoba gyorsabb felfűtésében. Az újabb modelleken már van hőmérséklet szabályozó is, hogy hatékonyabban lehessen használni.
Hőlámpa

Léteznek fűtött törölközőtartók, melyekkel “két legyet üthet egy csapásra”, ahogy mondani szokták. Használatukkal gyorsan befűthető a fürdő, és speciális kialakításuknak köszönhetően a vizes törölközőt is ráakaszthatja, ami így rövid időn belül megszárad.
Fűtött törölközőtartó

Egyes fűtőventilátorok is fel vannak szerelve törölköző szárítóval, úgy mint például az Atlantic Nicobar típus. Ezek a ventilátorok hasonlítanak a régi hősugárzókhoz, ugyanakkor sokkal kevesebbet fogyasztanak, pontosabban szabályozhatóak, és kevesebb az esély a helyiség túlfűtésére.
Fűtőventilátor törölközőtartóval

Az, hogy melyik mellett dönt, igazából csak pénztárca kérdése. Mindegyik elektromos berendezés praktikus megoldásnak számít. Gázzal működő készüléket azonban soha ne használjon olyan kicsi, rosszul szellőztethető helyiségben, mint a fürdőszoba!