Az elektromos fűtés a köztudatban – ADAX fűtési rendszer

Néhány évtizede a háztartások tulajdonosai által gyakran hangoztatott tézis, miszerint „árammal azért célszerűtlen egy lakást fűteni, mert nagyon költséges” már nem állja meg feltétlenül a helyét, abban az esetben, ha megfelelő rendszert választunk. Az 1980-as évek vége óta hódítanak egyre nagyobb teret közép- és nyugat-európai tekintetben az elektromos fűtőpanelek, sőt napjainkra már az egyik legnépszerűbb megoldásnak tekinthetők a fogyasztók körében. Azon túlmenően, hogy más fűtési rendszerekhez képes nagyságrendekkel olcsóbban és technikailag egyszerűbben telepíthetőek, karbantartásukra sem kell túlságosan nagy figyelmet fordítanunk.

Az ADAX fűtési rendszer

Talán hihetetlennek hangzik, de ha olyan fűtési rendszert szeretnénk lakásunk vagy házunk ellátásához, amely…

  • magas hatásfokkal rendelkezik,
  • nagyon könnyen és precízen vezérelhető,
  • amelynek pénztárcánkat kímélően kedvező a bekerülési költsége, illetve a havi energiafogyasztása,
  • valamint kifejezetten hosszú élettartamú és karbantartást sem igényel,

…akkor minden bizonnyal az ADAX elektromos fűtési technológiára fog esni a választásunk.

futes

Megbízhatóság és hatékony energiafelhasználás

Az ADAX elektromos fűtőpanelekről készült beszámolók a rendszer egyik elsődleges előnyei között említik, hogy a technológia csaknem 100%-os hatékonysággal alakítja át hővé az elektromos áramot. Önmagában persze ez még kevés lenne a költséghatékonyság szempontjából, ám a fűtőpanelek speciális fűtőbetéteinek és a tökélyre fejlesztett szabályozó rendszerének köszönhetően fogyasztásuk nagyságrendekkel alacsonyabb a hagyományos – mondjuk így – izzószállal működő elektromos fűtőtesteknél. Természetesen magától értetődő, hogy a négyzetméterenként beépítéshez szükséges „watt” mennyisége minden esetben függ lakásunk vagy házunk vonatkozó részének hőigényétől. A technológia alkalmazásában jártas szakemberek megítélése szerint, amennyiben az elektromos hálózat teljesítménytűrése megengedi, ajánlott a rendszert némiképp felülméretezése. Az ADAX elektromos fűtőpanel fogyasztása ettől nyilván nem lesz több, mivel a fogyasztás döntően a szóban forgó helyiségek hőveszteségétől, vagy erre való hajlamosságától függ.

Amit az ADAX fűtési rendszerről még tudni érdemes

Az ADAX fűtési rendszer képes egyesíteni a költséghatékonyság jegyében a gazdaságos működést, valamint a modern esztétikai megjelenést. Ez a két jellemző a 21. századi fűtéstechnológia világában alapvető követelmény. Esztétikai megjelenése a hagyományos fűtőtestek többségével ellentétben lehetővé teszi a fűtőpanelek gyakorlatilag minden enteriőrbe való kifogástalan illesztését. A technológia digitális vezérlésének, valamint a fentebb már részletezett kiváló hatásfokának köszönhetően az ADAX fűtési rendszerek a leggazdaságosabb üzemeltetést garantálják. Utóbbiakon túlmenően pedig már szinte természetesnek hat, hogy az ADAX fűtési rendszer 230 V hálózati feszültségről üzemeltethető.