Orvosi táskából az éjjeliszekrényre

Egykor az orvosok egy cseresznyefából gondosan kifaragott, tölcsérre hasonlító kis szerkezettel közeledtek a pocak felé, hogy meghallgassák minden rendben-e a babával.

Aztán jöttek a modernebb felszerelések, a pocakhallgatók előbb a védőnők felszerelését gyarapították, aztán a fiók mélyén megbúvó mindenféle tárgyakat. Néhány hete azonban, mint ajándéktárgy újra felbukkant, ezúttal a kismamaruha boltok polcain.

Minek is kell egy ilyen retro cucc a polcra? Jogos a kérdés. Az ultrahang vizsgálaton hallhatod a bébi pici szívének dobbanását. Ha elkísér a párod, akkor ő is. Na de abba belegondoltál, hogy ez a hang sokkal inkább morajlás? Nem a kristály tiszta szívverés hangja. És abba, hogy a nagyszülők vagy esetleg a hamarosan nagy testvér ebből az élményből kimarad? A pocakhallgató egy kedves dísztárgy, ami megadja a „behallgatás” élményét a kíváncsi füleknek. A nagyszülők, barátok biztosan elmosolyodnak, esetleg egy könnycseppet is elmorzsolnak, a kistesó lelkes várói pedig korán kezdhetik a barátkozást.

Használata egyszerű a tölcsért a pocakra kell illeszteni, a másik végét pedig a füllel kell megtámasztani, fontos, hogy kézzel nem szabad megfogni. Hölgyek esetében a fülbevalóra is ügyelni kell, ha túl nagy az ékszer, akkor érdemes erre a pár percre megszabadulni tőle, hiszen így a hallgató rész nem fog felfeküdni a fülre.