Aktív nyári pihenés a családdal és a barátokkal

A nyár nem csak a strandolásról és a napozásról szól. Sokkal inkább arról, hogy együtt legyünk a családunkkal és a barátainkkal és velük együtt érezzük magunkat jól. Sokaknak ez a kikapcsolódás inkább arról szól, hogy elmennek együtt felfedezni egy addig még ismeretlen helyet az országban, vagy akár külföldön. Bejárják a fél világot, esznek, isznak és rengeteg új emlékkel gyarapodnak.
A sportosabb életet élők inkább leúsznak tíz hosszt a hideg medencében, mint hogy órákat feküdjenek a napon. Vagy körbebiciklizik a Balatont, ahelyett hogy vízibicikliznének rajta húsz percet. Nos igen, nem vagyunk egyformák…
Szerencsére hazánkban mindenki megtalálhatja azt a programot, amivel nyáron eltöltheti a szabadságát. Számtalan tavunk és folyónk várja az evezősöket és a horgászokat, rengeteg barlangunkban van lehetőség barlangászkodni, továbbá sok-sok hegyünk várja az odalátogató túrázókat és hegymászókat.

Az egyik legcsodálatosabb tájunk az Őrség, mely az előbb felsorolt programlehetőségek közül mindegyiket ki tudja elégíteni. Az Őrségi Nemzeti Park bőven kínál látnivalókat és programokat egész nyárra. Ha szerencsénk van, kifoghatunk egy csendes, természetközeli őrségi szálláshelyet, ahol házias vendéglátásban, bőséges reggelikben lehet részünk, és mindig naprakész információkkal tudnak ellátni minket a környék eseményeiről.

Őrség

Ebben a térségben egymást váltják a kopár, zöld domboldalak és a sűrű, erdős hegyvidék. A völgyekben kisebb nagyobb patakok és tavak színesítik a látóhatárt. Gyalogtúrákkal vagy kerékpáros kirándulások alkalmával bejárhatjuk a szomszédos falvakat. Horgászhatunk, vagy ellátogathatunk az arborétumba, ahol szintén aktívan tölthetjük el szabadidőnket. A kijelölt túraútvonalakon találkozhatunk könnyű, de nagyon nehéz útszakaszokkal is. A sziklás hegyeknél kipróbálhatjuk a hegymászást, de ha nem félünk a denevérektől, akár egy barlangba is bekukkanthatunk. A szomszédos Szlovénia és Ausztria igazi határokon átívelő kalandokra hív, tehát érdemes engedni a csábításnak és egyetlen nyaralás alkalmával három országba is szétnézni. Ha pedig elfáradtunk egy-egy este végigkóstolhatjuk a környék legfinomabb borait is.