Francia szépség praktikák

Minden nő ugyanazt akarja: reggel felkelni és rögtön tökéletes külsővel kezdeni a napot, különösebb odafigyelés nélkül. A francia nők minden korosztálya jól tudja, hogy a természetes szépség eléréséhez, megtartásához nem kell bonyolult szépségápolási szereket vásárolni, és órákig a tükör előtt állni. Természetesen most nem arról van szó, hogy csak a francia nők lennének szépek, hiszen a világon minden hölgy gyönyörű, csak egyesek túl sok időt és pénzt áldoznak – feleslegesen – a szépségiparra. A legtöbben nem is veszik már észre, hogy smink nélkül talán még szebbek is lennének, mint azzal a vastag krém és festék réteggel.
Ahhoz meg tudja a francia nők titkát nem kell odautaznia, hiszen mi most megosztjuk Önnel! Ezeket a praktikákat érdemes beépíteni a hétköznapi rutinjába!

Audrey Tautou

Használjon arcmaszkot minden héten!
A francia nők szeretik kényeztetni magukat, és mindig van idejük egy arcpakolásra. Néha lehet annyira elfoglalt, hogy nincs ideje elég alvásra, de egy arcpakolás akkor is sokat segít. Az persze semmiképp nem fogja növelni a természetes szépségét, ha nincs ideje pihenni és relaxálni. Egy kiváló minőségű arcpakolástól a bőre sima és ragyogó lesz.

Egyen egészséges ételeket!
Biztosan tudja, hogy mennyire fontos a megfelelő étkezés, hogy egészséges maradjon és a teste megkapja a szükséges mennyiségű energiát. Vannak azonban bizonyos egészséges élelmiszerek, melyek még tökéletesebbé varázsolhatják a bőrét. A legtöbb francia nő nem hagy ki egyetlen étkezést sem, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, továbbá rágcsálnivalónak is csakis egészséges ropogtatnivalókat választ.

Ne mosson hajat minden nap!
A francia hölgyek mindig egy kicsit kócosak, ugyanakkor nagyon szép és erős hajuk van. Mindez azért van, mert nem mosnak naponta hajat. Próbálják egyszerű, mégis elegáns frizurát hordani. Sőt ők nem használnak napi 4-5 hajformázó szérumot sem. Próbálja ki, és látni fogja a különbséget!

Felejtse el az erős sminkeket!
A nehéz smink mindig rossz ötlet. Eltömíti a pórusokat, ami pattanásokhoz vezethet. A legtöbb francia hölgy még alapozót sem használ. Imádják a természetes bőrt egy kis szempillaspirállal, rúzzsal, és egy kis pirosítóval kiegészíteni.

Használjon parfümöt minden nap!
Sok fantasztikus parfüméria található Franciaországban, a francia nők pedig egyenesen odáig vannak egy-egy finom illatért. A trükk az, hogy minden reggel csak egy keveset fújjon a bőrére!

Viseljen kevés ékszert!
A hatalmas, vaskos ékszerek most nagyon divatosak, és lehet tetszenek is Önnek, de nem mindenkin és nem minden ruhadarabhoz illenek jól. Ha szeretne stílusos lenni, inkább maradjon az apróbb fülbevalóknál és egy-két kifinomult karkötőnél, nyakláncnál. A kisebb darabok is lehetnek feltűnőek!

Ne mutasson magából többet, mint amennyi szükséges!
A franciák gyönyörű ruhákat viselnek, de soha nem mutatnak magukból túl sokat, főleg nem a munkahelyükön. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy tekerje körbe magát hatalmas pulóverekkel, nadrágokkal vagy szoknyákkal. Csupán figyeljen az arányokra, semmi se legyen túl rövid, túl szűk, vagy esetleg közönséges! Ha például a lábaiból mutat többet, a felső testét takarja el, és ugyanezt fordítva.