Adidas a szivárvány minden színében

Vegyünk egy énekest, Pharrell Williamst, akinek sikerült körbeénekelnie és táncolnia a fél világot, majd adjunk hozzá egy vezető sportcipő gyártó céget, az Adidast. Az eredmény nem is lehet más, mint egy szuper egyedi cipő kollekció, melyben 50 különböző színű sportcipő kap helyet.

adidas

A hagyományos Superstar már több mint 45 éves múltra tekint vissza. Az eredetileg fehér alapon fekete csíkokkal készült surranó a Pro Model alacsony szárú változataként született meg. A 70-es években egyre nőtt a népszerűsége a full bőr felsőrésze és az orrát beborító különleges gumi miatt. Ezek mellett már csak ráadás volt, hogy nem húzott maga után fekete csíkot a gumitalpa! Az évtized közepére az NBA 75%-a ebben a modellben szaladgált, majd a 80-as évek elejére szép lassan kiszivárgott a Superstar az utcára. Azóta rengeteg különböző limitált Superstar kollekciót dobtak a piacra, a siker pedig egyiknél sem maradt el.

Az igazi Adidas fanatikusnak nem telhet el úgy a 2015-ös nyaruk, hogy ne szereznének be egy pár Supercolort a kedvenc színükben! A magyarországi Adidas forgalmazók többsége már felvette a kínálatába ezt az Originals Superstar szériát, így érdemes minél előbb ellátogatni egy üzletbe, vagy egy webáruházba és beszerezni a legjobbat!

Az Adidas Originals Superstar Supercolor cipők színesek, kialakításuk mégis nagyon minimál. Érdekességük, hogy az átlagos fehér és szürke színvilágtól teljesen elszakadva, a cipők egésze ugyanabban a színárnyalatban pompáznak. Azaz, a lábbelik talpa, oldala, fűzője, nyelve, de ráadásul még az Adidas védjegy – a három sáv a cipő oldalán – is azonos színű. Ezek a cipők egyértelműen unisex darabok, tehát tökéletes választás férfiaknak, nőknek, időseknek, fiataloknak … mindenkinek!
Pharrell szerint az üzenet, amelyet szerettek volna átadni, egyértelmű: Mindenkinek ki kell alakítania a saját, egyéni stílusát ahelyett, hogy másokat utánozna. És ehhez nem is lehetne nagyobb segítség az 50 különböző árnyalatban pompázó Adidas cipő. A Supercolor ugyanis az egyenlőséget ünnepli a sokoldalúságon keresztül, ami a rövid reklámfilmből is hamar kiderül:


Adidas Originals Supercolor reklám Pharrell Williams közreműködésével

Edzésterv összeállítás kezdőknek

Ha Ön elegendő motivációval és akaraterővel rendelkezik, akkor nem jelenthet problémát komolyan elkezdeni edzeni. Ha azonban kívül-belül maradandó eredményt szeretne elérni, ennél még több kell. Tisztában kell lennie azzal, hogy milyen gyakran, milyen hosszú ideig, milyen mozgást kell végeznie ahhoz, hogy a megfelelő izomcsoportot dolgoztassa, formálja.
Ezért szüksége lesz egy előzetesen elkészített edzéstervre is, mely nagyban megkönnyíti majd a dolgát, valamint segít hamar elérni a célját.

Edzésterv

Tűzzön ki egy célt!

Legyen “kőbe vésve”, hogy mikorra szeretné elérni az áhított alakját, minimum hány kilótól szeretne megszabadulni vagy hogy hány centivel szeretné, hogy vékonyabb legyen a csípője. Emellett olyan konkrét célt is kitűzhet, mint egy verseny vagy egy maraton.

Találja meg a személyiségéhez legjobban passzoló mozgásformá(ka)t!

A konditeremben, a vízben, vagy kint a természetben érzi jobban magát? Kezdje ott az edzést, ahol Önnek a legkényelmesebb! Az elején főként egyszerűbb, lazább mozgásformákat végezzen. Kezdő sportolóknál a legfontosabb a fokozatosság. Edzésről edzésre kell növelnie a terhelést annak érdekében, hogy kímélje szervezetét. Ennek egy módja a súlyok, a futótáv, vagy a gyakorlatok ismétlésszámának növelése.
Ahhoz pedig, hogy megelőzze a monotonitást, érdemes kombinálni a mozgástípusokat. Az edzőteremben különböző eszközökkel végzett gyakorlatok mellett mindenképpen iktasson be az edzéstervébe egyéb sportokat is (például: biciklizést, úszást, falmászást, görkorcsolyázást, teniszezést, stb.). Higgye el, ezt az izmai is meg fogják köszönni, hiszen így egy izomcsoport sem marad majd ki a mozgásból, és egyik sem lesz túlhajszolva. Valamint ezzel az elejét veheti annak, hogy szervezete alkalmazkodjon az egysíkú, mindennapos gyakorlatsorokhoz.

Ne hagyja, hogy az izmai pihenjenek!

Ha több gyakorlatsort végez egymás után, úgy hamar elfáradhat és azt gondolhatja, hogy jót tesz izmainak, ha megáll és szusszan egy kicsit. Ez azonban téves feltételezés, hiszen ha több percig nem mozog, akkor az addig már jól bemelegedett izmai szép lassan kihűlnek és merevvé változhatnak. Ezt követően pedig sokkal nehezebb lesz az edzés folytatása is. Tehát ideális esetben az edzéstervébe maximum másfél perc szabadidőt hagyjon két gyakorlat között, így biztos eredményeket érhet el.

Táplálkozzon kiegyensúlyozottan!

Ne próbáljon úgy étkezni, mint korábban, hiszen szervezetének teljesen más igényei lesznek a megváltozott életmódját követően. Az edzéstervhez csatoljon egy étrendet, vagy legalább egy étel listát, hogy pontosan tudja mit szabad és mit nem!
Testépítés során megnő a szervezet kalóriaigénye, és ezt az igényt sokszor természetes étrend-kiegészítővel könnyebb pótolni, mint szilárd táplálékkal. Az izmok folyamatos igénybevételével szükséges továbbá, a minél több fehérje fogyasztása is, amelyet szintén hatékonyabb fehérjeszeletek és turmixok segítségével pótolni.
Természetesen ha azért mozog, hogy leadjon pár kilót, akkor nem kell hatalmas kalória mennyiségeket elfogyasztania. Ilyen esetben inkább a friss, egészséges és rostokban gazdag tápanyagok rendszeres, kis adagokban való bevitele a hatékony. Illetve nem szabad elfelejteni a sok folyadék (víz!) bevitelét sem. Testépítő szaküzletekben a fogyókúrájához is találhat termékeket (például ízületvédőket, zsírégető tablettákat), amik segítenek az edzést hatékonyabbá tenni.