Molinók a reklámkampányban

A piac minden szektorában, legyen az kereskedelem vagy szolgáltatás, elmondható, hogy nagyon szoros a verseny. A kisvállalkozásoknak nehéz kitűnni a nagyok árnyékából. De persze új ügyfeleket még mindig lehet találni, csak egy jól irányított kampány, és megfelelő reklámeszköz kell hozzá.

Az egyik legjobb lehetőség új közönségnek bemutatkozni a különböző szakkiállítás és szakvásár. Ezekből évente egy-kettőt biztosan talál, akár itthon, akár külföldön. Nagy előnyük, hogy ezekre kimondottan a téma iránt érdeklődők látogatnak el (pl.: Horgászkiállításra horgászok, Baba-mama expóra kismamák, Esküvő kiállításra menyasszonyok és vőlegények, stb.). Ott helyben be tudja mutatni a vállalkozását a potenciális vásárlóknak és viszonteladóknak. A személyes kontaktus rengeteg segíthet, de persze ehhez az kell, hogy megtalálják a sok száz stand között az Önét.

Szakkiállítás

Nyilvánvalóan minél több embert szeretne a standjához csábítani, amihez szüksége lehet például egy figyelemfelkeltő molinóra. A megtervezéséhez érdemes szakember segítségét kérnie, mivel sok tényezőt kell figyelembe venni, hogy az eredmény sikeres legyen.
Az expó után sem kell a molinót kidobni, hiszen többször felhasználhatja, vagy kifeszítheti üzletében, vagy a bejárat mellett.
Viszonylag alacsony befektetéssel nagy profitra tehet szert. A hatékonyság maximalizálása érdekében ezeket a szempontokat vegye figyelembe:

– Fontos az első benyomás! A molinó a cég arculatának kiterjesztése. Győződjön meg róla, hogy a molinóra tervezett kép és szöveg egységben van a cég logójávál, színvilágával. Használjon egységes betűtípust. Válasszon kiváló minőségű anyagot a nyomtatáshoz (ehhez a gyártáshoz megbízott cégtől kérjen referenciamunkát). Mindez már elegendő ahhoz, hogy egy egységes, szép képet kapjon a célközönség a cégéről.

– Legyen az üzenet rövid és célravezető, a felirat pedig könnyen olvasható, még messziről is! Kerülje a dőlt és apró betűket, illetve a zavaros háttereket! Egy zsúfolt molinó is felhívja az emberek figyelmét, azonban az üzenetet nem tudja átadni.

– Nem mindegy a formátum és a méret. Tervezze meg előre, hogy álló vagy fekvő molinó mutatna-e jobban a standnál, mire van hely, illetve hogyan tudja felszerelni azt. Általában minél nagyobb egy molinó, annál jobb, de ne essen túlzásokba, mert az könnyen ízléstelenné válhat (általában azért a szervezők megszabják, hogy maximum mekkora felületű lehet). Különleges, egyedi molinó készítéséhez forduljon profikhoz!

– Ügyeljen a jó megvilágításra! Vannak molinók, melyeket egyedi tartóval, és az arra rászerelt lámpákkal együtt lehet megvásárolni, azonban az is egy megoldás ha külön vesz kicsi spot lámpákat, hogy a fontos részletek meg legyenek világítva. Különben is egy világos stand sokkal vonzóbb az embereknek, mint egy sötét “lyuk”, így az egész kialakításánál és megépítésénél ezt vegye figyelembe!

Nagy nyomtató

Molinó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.