Szakadt farmer – menő vagy ciki?

Talán nincs még egy olyan nagysikerű divatmágus, mint a szakadt farmernadrág. Az a megdöbbentő tény ugyanis, hogy ennek a ruhadarabnak a népszerűsége máig töretlen, egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Stílusok jönnek, irányzatok mennek, de egy valami marad, az pedig nem más, mint a szakadt farmernadrág. Nem csoda, hogy szinte minden valamire való üzletben megtalálható a polcokon, méghozzá igen széles választékban. Mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és alakjának megfelelő kedvenc darabot.

A gyárilag előre koptatott farmernadrágokat a legkülönbözőbb színekben és fazonban dobják piacra a divatcégek, még rövid- és kantáros nadrág formájában is megtalálhatóak. Akárhogy is választunk, garantált a siker.

farmer

Vegyük például az ebben a műfajban klasszikusnak számító szakadt nadrág és sokat sejtető bő fehér blúz – köldök fölött megkötve – vagy a férfiak esetében ujjatlan felső kombinációját, nem született még meg az az ember, akin ne állna jól, és festene szívdöglesztően benne. Kortól és nemtől függetlenül mindenki hordhatja, vékonyak vagy teltebbek, nem számít, mert valahogy mindenkinek az előnyös oldalát hangsúlyozza.

farmer2 farmer3

De szeretnék tovább menni, és megnézni a másik örök darabbal, a kockás inggel alkotott lezser és vagány összhatást. A kockás ingek háza táján szintén nagy a választék, az elegánstól a lazáig minden fajta szabás megtálalható, aminek érzéki hatását a koptatott farmernadrág csak tovább bolondítja, nem nyúlhatunk mellé egy ilyen párosítással. Hogy milyen stílust akarunk megjeleníteni, csak rajtunk áll, lehetünk akár elegánsak is, attól függetlenül, hogy a nadrágunk térdénél történetesen hiányzik az anyag.

A hölgyek egy magas sarkú cipővel és blézerrel egészen megdöbbentő eredményt érhetnek el. Van valami őrjítően izgalmas abban, ha két egymástól eltérő irányzatot kapcsolunk össze. Mindez természetesen a férfiakra is igaz, melyik szempár tud ellenállni egy olyan férfi látványának, aki a koptatott farmernadrágot betűrt inggel és zakóval hordja.

Nők, akik a frizurájukkal valódi divatot teremtettek

A 20. században egymást követték a szebbnél szebb, vagy épp furcsábbnál furcsább divat irányzatok. Ez nem csak a ruháknál, de a smink és haj trendnél is igaz.
A század elején még a visszafogottabb, egyszerűen díszített, elegáns stílus volt a meghatározó, mely aztán a 80-as, 90-es években egészen extrém irányba fejlődött. Minden nő ékessége a haja, azonban megtalálni a tökéletes formát és színt nem könnyű. Amennyiben egy profi fodrászt bízunk meg, hogy segítsen az arcformánkhoz és a stílusunkhoz megfelelő hajat kreálni, biztosan nem fogunk csalódni. Sőt még az is megeshet, hogy sok hírességhez hasonlóan nekünk is a védjegyünkké válhat egy jól sikerült frizura.
Az elmúlt évek során több színésznő, énekes, modell vált korszaka “haj ikonjává”, köszönhetően feltehetőleg a fodrászuknak. Hatásukra rengeteg nő kért ugyanolyan frizurát saját fodrászától, ráadásul ezek a hajkoronák a nevüket is a sztárokról kapták.

Marilyn Monroe jellegzetes szőke fürtjeivel nem csak a férfiakat, de a nőket is levette a lábukról olyan értelemben, hogy mindenki úgy szeretett volna kinézni az 50-es, 60-as években, mint ő.
Marilyn Monroe

Audrey Hepburn talán az egyik legnagyobb ikon a mai napig. A híres feltűzött kontyban készült képével pedig örökre megmaradt mindenki emlékezetében.
Audrey Hepburn

Brigitte Bardot nem csak lázadó jellemével, de dús hajzuhatagával is egyedi. Ez a félig feltűzött konty állt hozzá talán a legközelebb.
Brigitte Bardot

Farrah Fawcett neve teljesen összefonódott a fején lévő, lépcsős, hol hamvasszőke, hol mézszínű sörénnyel. Természetes volt, hogy a 70-es években minden nő erről álmodott.
Farrah Fawcett

Twiggy sokáig a nővére fodrászszalonjában dolgozott, majd 1966-ban felfedezték és híres modell vált belőle. Talán éppen fodrász múltjának köszönheti ikonikus szerepét, hiszen rövid, oldalra fésült, merész hajával a hétköznapi emberek körében is népszerű lett.
Twiggy

Jennifer Aniston a Jóbarátok című sorozatban alakította Rachelt, kinek jellegzetes frizuráját a nők a mai napig kérik a fodrászoktól.
Jennifer Aniston

Mikor Victoria Beckham levágatta hosszú, Spice Girl-ös haját, mindenki felfigyelt rá. A rövid kicsit bubi-szerű frizura sokáig a nők nagy kedvence volt, illetve talán még ma is az.
Victoria Beckham