Vékonyszálú haj dúsítása, hosszabbítása

A haj, egy mindig viselt csillogó ékszer, mely kortól és századtól függetlenül ékesíti a nőket. A női vonzerő nagyon sok tényezőből áll össze, de az egyik alapja mindenképp a haj. A tetszeni vágyás, és a vetélytársak “legyőzésének” vágya ott él minden női egyedben.
Valaki tudja, hogy hogyan kezelje, ápolja tincseit, de akadnak olyanok, akiknek elkél a segítség. Cikkünkben mi most azoknak szeretnénk tippeket adni, akiket vékonyszálú, lelapuló hajjal “áldott” meg a sors, és ezen változtatni szeretnének.

Vékonyszálú haj

Sajnos hazánkban gyakori a vékonyszálú haj típus, mellyel gyakran nincsenek megelégedve a viselők. Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen ez a 21. század. Ma már lehetséges, hogy egy-két óra alatt hosszú, dús, és csillogó hajkoronája legyen egy embernek! Hogyan? Egy profi hajhosszabbításnak és hajdúsításnak köszönhetően. A póthaj beillesztésének technológiája révén szinte minden haj javítható, korrigálható a szebb külső eléréséért.

Milyen technikák közül lehet választani?
Olyannak kell lennie, mely kíméli a gyenge, vékony hajat is, és alig észrevehető benne. Ez lehet: mikrogyűrűzés, keratinos hőillesztés, ultravékony hüvelyes hideg technika, vagy csatos hajhosszabbítás. A technikák előnyeit és hátrányait átbeszélve, végül a fodrász fog egyet tanácsolni.

Röviden a póthajakról:
A póthajak között vannak szintetikusak és eredetiek is. A természetes hatás érdekében mindig jobb az eredeti, 100%-ban emberi hajat választani. Ezeknek a hajaknak a jelentős része Indiából származik, azonban egy magyar nő hajában ez nem mindig mutat jól. Érdemesebb európai póthajat vásárolni, melynek szerkezete hasonlít a saját hajhoz.
Fontos, hogy pontosan olyan hajat válasszunk, mely egyezik a sajátunkkal. Tehát, ha göndör hajunk van, akkor a póthaj is legyen göndör, ha egyenes, akkor pedig egyenes. Színben is érdemes minél jobban az eredeti hajunkhoz passzolót választani, mivel a festés károsíthatja a szálakat.
A póthaj ápolása külön figyelmet igényel, és rengeteg hajápolási terméket (olajat, balzsamot, esetleg másfajta fésűt), éppen ezért a felrakása után mindenképp kérjük ki a fodrász tanácsát ezzel kapcsolatban!

Dús haj

Mikor nem ajánlott a hajdúsítás?
A túlságosan vékonyszálú, illetve erősen hulló hajhoz nem alkalmazható egyik technika sem. Először rendbe kell tenni a haj szerkezetét (külsőleg és belsőleg), hogy az elbírja a póthajat. Előfordulhat, hogy nagyon érzékeny valakinek a fejbőre, ilyenkor elképzelhető, hogy nem bírná el a póthaj okozta plusz súlyt. Ezeken kívül, rendszeres úszás esetén sem javasolt, ugyanis a klóros víz (de még a sós víz is) tönkreteszi, kiszárítja a póthajat.

Nők, akik a frizurájukkal valódi divatot teremtettek

A 20. században egymást követték a szebbnél szebb, vagy épp furcsábbnál furcsább divat irányzatok. Ez nem csak a ruháknál, de a smink és haj trendnél is igaz.
A század elején még a visszafogottabb, egyszerűen díszített, elegáns stílus volt a meghatározó, mely aztán a 80-as, 90-es években egészen extrém irányba fejlődött. Minden nő ékessége a haja, azonban megtalálni a tökéletes formát és színt nem könnyű. Amennyiben egy profi fodrászt bízunk meg, hogy segítsen az arcformánkhoz és a stílusunkhoz megfelelő hajat kreálni, biztosan nem fogunk csalódni. Sőt még az is megeshet, hogy sok hírességhez hasonlóan nekünk is a védjegyünkké válhat egy jól sikerült frizura.
Az elmúlt évek során több színésznő, énekes, modell vált korszaka “haj ikonjává”, köszönhetően feltehetőleg a fodrászuknak. Hatásukra rengeteg nő kért ugyanolyan frizurát saját fodrászától, ráadásul ezek a hajkoronák a nevüket is a sztárokról kapták.

Marilyn Monroe jellegzetes szőke fürtjeivel nem csak a férfiakat, de a nőket is levette a lábukról olyan értelemben, hogy mindenki úgy szeretett volna kinézni az 50-es, 60-as években, mint ő.
Marilyn Monroe

Audrey Hepburn talán az egyik legnagyobb ikon a mai napig. A híres feltűzött kontyban készült képével pedig örökre megmaradt mindenki emlékezetében.
Audrey Hepburn

Brigitte Bardot nem csak lázadó jellemével, de dús hajzuhatagával is egyedi. Ez a félig feltűzött konty állt hozzá talán a legközelebb.
Brigitte Bardot

Farrah Fawcett neve teljesen összefonódott a fején lévő, lépcsős, hol hamvasszőke, hol mézszínű sörénnyel. Természetes volt, hogy a 70-es években minden nő erről álmodott.
Farrah Fawcett

Twiggy sokáig a nővére fodrászszalonjában dolgozott, majd 1966-ban felfedezték és híres modell vált belőle. Talán éppen fodrász múltjának köszönheti ikonikus szerepét, hiszen rövid, oldalra fésült, merész hajával a hétköznapi emberek körében is népszerű lett.
Twiggy

Jennifer Aniston a Jóbarátok című sorozatban alakította Rachelt, kinek jellegzetes frizuráját a nők a mai napig kérik a fodrászoktól.
Jennifer Aniston

Mikor Victoria Beckham levágatta hosszú, Spice Girl-ös haját, mindenki felfigyelt rá. A rövid kicsit bubi-szerű frizura sokáig a nők nagy kedvence volt, illetve talán még ma is az.
Victoria Beckham