Vékonyszálú haj dúsítása, hosszabbítása

A haj, egy mindig viselt csillogó ékszer, mely kortól és századtól függetlenül ékesíti a nőket. A női vonzerő nagyon sok tényezőből áll össze, de az egyik alapja mindenképp a haj. A tetszeni vágyás, és a vetélytársak “legyőzésének” vágya ott él minden női egyedben.
Valaki tudja, hogy hogyan kezelje, ápolja tincseit, de akadnak olyanok, akiknek elkél a segítség. Cikkünkben mi most azoknak szeretnénk tippeket adni, akiket vékonyszálú, lelapuló hajjal “áldott” meg a sors, és ezen változtatni szeretnének.

Vékonyszálú haj

Sajnos hazánkban gyakori a vékonyszálú haj típus, mellyel gyakran nincsenek megelégedve a viselők. Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen ez a 21. század. Ma már lehetséges, hogy egy-két óra alatt hosszú, dús, és csillogó hajkoronája legyen egy embernek! Hogyan? Egy profi hajhosszabbításnak és hajdúsításnak köszönhetően. A póthaj beillesztésének technológiája révén szinte minden haj javítható, korrigálható a szebb külső eléréséért.

Milyen technikák közül lehet választani?
Olyannak kell lennie, mely kíméli a gyenge, vékony hajat is, és alig észrevehető benne. Ez lehet: mikrogyűrűzés, keratinos hőillesztés, ultravékony hüvelyes hideg technika, vagy csatos hajhosszabbítás. A technikák előnyeit és hátrányait átbeszélve, végül a fodrász fog egyet tanácsolni.

Röviden a póthajakról:
A póthajak között vannak szintetikusak és eredetiek is. A természetes hatás érdekében mindig jobb az eredeti, 100%-ban emberi hajat választani. Ezeknek a hajaknak a jelentős része Indiából származik, azonban egy magyar nő hajában ez nem mindig mutat jól. Érdemesebb európai póthajat vásárolni, melynek szerkezete hasonlít a saját hajhoz.
Fontos, hogy pontosan olyan hajat válasszunk, mely egyezik a sajátunkkal. Tehát, ha göndör hajunk van, akkor a póthaj is legyen göndör, ha egyenes, akkor pedig egyenes. Színben is érdemes minél jobban az eredeti hajunkhoz passzolót választani, mivel a festés károsíthatja a szálakat.
A póthaj ápolása külön figyelmet igényel, és rengeteg hajápolási terméket (olajat, balzsamot, esetleg másfajta fésűt), éppen ezért a felrakása után mindenképp kérjük ki a fodrász tanácsát ezzel kapcsolatban!

Dús haj

Mikor nem ajánlott a hajdúsítás?
A túlságosan vékonyszálú, illetve erősen hulló hajhoz nem alkalmazható egyik technika sem. Először rendbe kell tenni a haj szerkezetét (külsőleg és belsőleg), hogy az elbírja a póthajat. Előfordulhat, hogy nagyon érzékeny valakinek a fejbőre, ilyenkor elképzelhető, hogy nem bírná el a póthaj okozta plusz súlyt. Ezeken kívül, rendszeres úszás esetén sem javasolt, ugyanis a klóros víz (de még a sós víz is) tönkreteszi, kiszárítja a póthajat.