Mi a linkkapcsolat és miért jó?

A linkkapcsolat kifejezés mindössze annyit jelent, hogy mások oldal forráskódjában el vannak helyezve olyan hivatkozások, amik a mi oldalunkra vezetnek.

Vagyis, ha valaki egy bizonyos oldalon található linkünkre kattint, akkor megnyílik számára a mi oldalunk, ezt nevezzük linkkapcsolatnak. A linkkapcsolatok kiépítése, azaz a linképítés több okból is fontos lehet számunkra. Először is, ha van egy jól kiépített linkkapcsolat rendszerünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy folyamatosan látogatott lesz a weboldalunk. Ez nemcsak azért jó, mert sokan megtalálhatják az oldalt, de azért is, mert ingyenes forrásokról van szó, nem pedig fizetett hirdetésekről például. Másodszor pedig amiatt is nagyon fontos, mert a Google keresőben az oldalunk találati listán szereplését elsősorban az befolyásolja, hogy mennyire relevánsak a linkkapcsolataink. Ehhez kapcsolódóan fontos azt is megemlíteni, hogy nem mindegy, hogy milyen kulcsszavakat adunk meg, mert legtöbbször a keresőbe beírt kulcsszó alapján találnak rá az oldalunkra. Természetesen minél inkább elől szerepel az oldalunk a találati listán, annál többen kattintanak rá, ami pedig nagyban növelheti az oldal látogatottságát is.

Vagyis a Google kereső (többek között) a linkkapcsolataink száma és linkkapcsolataink minősége alapján rangsorolja az oldalakat, így természetesen a miénket is.